Support Community
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply
New Member
Posts: 2
Registered: ‎01-30-2018

updated macs to high sierra, now can't scan from workcentre 6605.

hi

 

3 of our office macs have been updated to high sierra. since then i'm not able to scan (using the scan to network function) to any of these macs.

 

has anyone got a workaround for this?

Analyst Nation Moderator
Posts: 6,024
Registered: ‎11-25-2013

Re: updated macs to high sierra, now can't scan from workcentre 6605.

Depends on what Apple broke.

 

If you were using FTP, Apple removed that ability, now you will need a 3rd party FTP service.

 

If it was a simple SMB setup, it may have killed your share, or upgraded from SMBv1 to SMBv2 or 3. IN that case, a simple firmware update could resolve it.

 

And if it wasn't 10.13 that broke it, it was likely Security patch 2017-01, which again, caused by Apple, and the fix is here (Excerpt below)

 

If you experience issues with authenticating or connecting to file shares on your Mac after you install Security Update 2017-001 for macOS High Sierra 10.13.1, follow these steps to repair file sharing:

  1. Open the Terminal app, which is in the Utilities folder of your Applications folder.
  2. Type sudo /usr/libexec/configureLocalKDC and press Return. 
  3. Enter your administrator password and press Return.
  4. Quit the Terminal app.
Please be sure to select "Accept Solution" and or select the thumbs up icon to enter Kudos for posts that resolve your issues. Your feedback counts!

Joe.
New Member
Posts: 2
Registered: ‎01-30-2018

Re: updated macs to high sierra, now can't scan from workcentre 6605.

hi joe

 

thanks for your reply. 

 

i've managed to fix some but not all of the issue. i found that you can't edit a previously stored scan destination (which was ftp) and change it to smb, but i deleted all the ftp connections and created new smb connections for each of the updated macs.

 

what's now weird is that i can scan to one of the macs but not the others, even though they are setup the same. the only difference is the mac i can scan to is running 10.13.3 beta while the others are running 10.13.2. could that be it?

Analyst Nation Moderator
Posts: 6,024
Registered: ‎11-25-2013

Re: updated macs to high sierra, now can't scan from workcentre 6605.

I can't possibly answer that as I don't have your setup.

But I can scan to 10.13.2 in the lab without issue after doing all I provided.

Please be sure to select "Accept Solution" and or select the thumbs up icon to enter Kudos for posts that resolve your issues. Your feedback counts!

Joe.