Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply
Member
Posts: 12
Registered: ‎08-10-2016

MAX Variables - Sheet size

Hi

 

Im trying to pass the sheet size, for the imposition, through max-variables. Though what im experiencing is, that if i supply "400" (mm) in the CSV, (for the width), i get an error stating that "the value 40000 for attribute media-size.x-dimensions is outside the allowable range". So - somehow two zeros are added.

 

What am i doing wrong here?

 

-Kennet

FreeFlow User
Posts: 74
Registered: ‎01-09-2014

Re: MAX Variables - Sheet size

This sounds like your system interprets the units as inches and not millimetres. Also the two zeros are "added" as the error message excludes the decimal separator and we use the hundredth decimal accuracy. So in essence "40000" means "400.00" and the units are from the registry - so I assume that in your case it's translated to 400.00 inches and not to 400.00 mm.

You can change the units in the registry.

 

If you run the FreeFlow Core service so that the Log On As user is set to Local system, you change the units in HKEY_USERS/.DEFAULT/ControlPanel/International/iMeasure (1 means inches, 0 means mm)

 

If you run the FreeFlow Core service with a specific user account, the units are taken from that users regional settings.

Login to the Windows as the user that runs the service and just change the regional settings in the control panel to use inches (or mm).

 

After the change, you need to restart the FreeFlow Core Service and this will be enough to change the interpretations of the units.

 

 

Member
Posts: 12
Registered: ‎08-10-2016

Re: MAX Variables - Sheet size

 
Member
Posts: 12
Registered: ‎08-10-2016

Re: MAX Variables - Sheet size

[ Edited ]

Hi

 

Thank you for your reply.

 

My regional settings should be correct - i checked in both regedit and regional settings in the control panel.

 

A few screendumps:

 

Screen Shot 2017-06-09 at 11.11.34.png

 

Screen Shot 2017-06-09 at 11.05.08.png

 

 

Though - i just tested setting the number to "4" instead of "400" i still get the error - with less zeros of course.

FreeFlow User
Posts: 74
Registered: ‎01-09-2014

Re: MAX Variables - Sheet size

The other possible reason for the error is that it's wrong way around. In Core the sizes have to be set in Portrait i.e. height has to be greater than width. Can you type in the values from the MAX manually in the UI as you should get the error when you are trying the create a stock with those values in case they are wrong way around.

Member
Posts: 12
Registered: ‎08-10-2016

Re: MAX Variables - Sheet size

That was it! Thank you!

 

My test for this contained ""c:\test.pdf";400;300" (filename, width, height). Changing the last number, to a higher than the first number, did the trick!

 

So, my bad!