cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
MPrints Member
Member

Fiery templates not showing on UI

Jump to solution
Product Name: C70 with Fiery EX
Operating System: Windows 7 x64

I am not able to see the normal default Fiery scan templates on my C70's UI. All other functions are  working fine. I have reloaded the Fiery software and installed the latest firmware to the machine.

The Fiery is at v. 1.0_SP3

the machine is at 60.30.91

The mailboxes do exist as I can connect to "guest" with remote scan.

I can find the Fiery templates on the EX in the e:/home/templates/Fiery_Templates folder.

I can see and interact with the Fiery templates on the Fiery tab of the UI.

I can see the fiery templates and make a new template in webtools and it appears on the UI's Fiery button's scan tab when I select "update." 

In the network scanning tab there is a single default template. If I use it it gives an FTP error. 016-577

(* I made a new thread on this beause reloading the software/firmware made the original error message  "check scanner network cable" go away

0 Kudos
7 Replies
Analyst Nation Moderator Joe053204-xrx
Analyst Nation Moderator

Re: Fiery templates not showing on UI

Jump to solution

What you are describing is what happens when someone sets the IP of the printer as static (It should be DHCP/A)

Or, they change the default File repository and Template pool in CWIS to be not the original default (which is its connection to the Fiery NIC)

File repo here at CWIS >  Properties > Services > Network Scanning File Repository Setup

11.JPG

This must be exactly the following

2.JPG

Same goes for this, it must be identical

3.JPG

After fixing, a reboot is needed of both the copier and Fiery

Password for those settings is fX7eWp1a7e (case sensitive)

 

Please be sure to select "Accept Solution" and or select the thumbs up icon to enter Kudos for posts that resolve your issues. Your feedback counts!

Joe.
0 Kudos
MPrints Member
Member

Re: Fiery templates not showing on UI

Jump to solution

Thanks Joe I double checked and the machine is set to auto DHCP

I double checked and reentered the file repo and template pool per your screenshots, rebooted both, still not able to see Fiery templates.

If I scan using the default template that is showing on the UI network scanning tab it gives an FTP error  016-577

0 Kudos
Analyst Nation Moderator Joe053204-xrx
Analyst Nation Moderator

Re: Fiery templates not showing on UI

Jump to solution

The default template is from the copier, and it points at the default File repository (until you tell it otherwise)

016-577 is for when you tell it to FTP into something that has no FTP service running.

You cannot disable the FTP service on the Fiery NIC2 for the bustled/Integrated Fiery, but on the EX Fiery (That runs Windows) you definitely can disable FTP, and you can also simply turn on Windows Firewall. Both will cause what you see here.

But so will the listed settings being changed, although it appears you have fixed that (if it were worng)

 

Please be sure to select "Accept Solution" and or select the thumbs up icon to enter Kudos for posts that resolve your issues. Your feedback counts!

Joe.
0 Kudos
MPrints Member
Member

Re: Fiery templates not showing on UI

Jump to solution
Thank you Joe I will review the sys admin guide for FTP service settings
0 Kudos
MPrints Member
Member

Re: Fiery templates not showing on UI

Jump to solution

Joe I checked in configure that the FTP ports were open and on the Fiery that windows firewall is off, still have an FTP error, anything else I can check?

Thank you

0 Kudos
Analyst Nation Moderator Joe053204-xrx
Analyst Nation Moderator

Re: Fiery templates not showing on UI

Jump to solution

You are going to need a tech, according to this thread and the other one:

Firmware was updated, Fiery was updated (and this certainly isn't a known issue to the device)

So it isn't software/firmware

It isn't settings, you confirmed every single setting that matters for this issue are not/were not incorrect/changed.

So it isn't settings/firmware or software

Which  leaves an actual (really odd) hardware failure. Hopefully simply the crossover cable connecting the 2, but that isn't likely.

The only other option is a complete reload of the Fiery and an NVM wipe of the copier if that isn't enough. But realistically, we've covered all the settings that may have been changed

Please be sure to select "Accept Solution" and or select the thumbs up icon to enter Kudos for posts that resolve your issues. Your feedback counts!

Joe.
Highlighted
MPrints Member
Member

Re: Fiery templates not showing on UI

Jump to solution

Scanner crossover cable is number three I have tried on it. I will quit beating my head on this thing.

Thanks for your time Joe.

0 Kudos