cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
dwagner818
New Member
New Member

Printing OK, scan & copy has faded line

Product Name: WorkCentre 6515
Operating System: Windows 10

Purchased Xerox WorkCenter 6515 machine in June 2020, so less than 1 year old.  First scanning issue was blurry and thanks to community forum helps, was able to increase the resolution to 600 dpi (wish it could go higher).  About a week later all my scans whether from the document feeder or the flatbed glass have a faded white line down the middle of the scanned page.   

The print comes out clear as can be, so I am at the point I don't think it is a toner or drum issue, although I've taken them out and put them back in.

For scanning the issue is: the document feeder is every other page, the odd pages, the scanbed is on every page.  

Again reading through the community help, I cleaned the two glass plates (top and bottom) first with windex and a non-lint rag to wipe dry, that didn't help, the next day I tried using an alchol wipe and lint-free rag to dry and that also did not help. Following day I just used a cloth for glass and that did nothing.   I dusted almost every other part of the document feeder areas and rollers and the flatbed tray, nothing is helping.  Thankfully its not getting worse either!

Attaching 3 pictures so you can see.  And yes, my paper went in feeder tray a little crooked and I didn't fix a beter one for this post. I'm not worried about that.

 

1. From Feeder Tray Scan

Feedertrayscan.png

 

2.  From Flat Bed Scan

Flatbedscan.png

 

3. Printed.

PrintedDoc-Clear.png

 

Copying the printed document either in the feeder tray or the flatbed results in the same faded ine as the scans.

 

 

I thought about factory resetting, if possible, but doubt that will help as it is probably something more easily fixable.

 

Thank you in advance for your help!   I look forward to trying to get this working again as I need this machine for my work.

Tags (1)
0 Kudos
3 Replies
Paul-12TA
New Member
New Member

Re: Printing OK, scan & copy has faded line

Sorry not to be of more help. I have the same printer 6515DLI. Mine is fine. It does feed a bit crooked and I would love to fix that and or deskew in software.
It sounds like one of the two scanner sensors has lost sensitivity or the illumination us not even. But I am sure you have worked that out!
Can you see a problem with the scan bar if you scan your face?
Paul
0 Kudos
dwagner818
New Member
New Member

Re: Printing OK, scan & copy has faded line

Thanks Paul. I haven't even heard of the possibility of lost sensitivity or the illumination and will look into that but I don't think there is much out there on that. It doesn't seem like an easy fix :( I'll probably have to buy a support package.
Sorry your paper is feeding crooked too.
0 Kudos
Davis225
New Member
New Member

Re: Printing OK, scan & copy has faded line


@dwagner818 wrote:

Purchased Xerox WorkCenter 6515 machine in June 2020, so less than 1 year old.  First scanning issue was blurry and thanks to community forum helps, was able to increase the resolution to 600 dpi (wish it could go higher).  About a week later all my scans whether from the document feeder or the flatbed glass have a faded white line down the middle of the scanned page.   

The print comes out clear as can be, so I am at the point I don't think it is a toner or drum issue, although I've taken them out and put them back in.

For scanning the issue is: the document feeder is every other page, the odd pages, the scanbed is on every page.  

Again reading through the community help, I cleaned the two glass plates (top and bottom) first with windex and a non-lint rag to wipe dry, that didn't help, the next day I tried using an alchol wipe and lint-free rag to dry and that also did not help. Following day I just used a cloth for glass and that did nothing.   I dusted almost every other part of the document feeder areas and rollers and the flatbed tray, nothing is helping.  Thankfully its not getting worse either!

Attaching 3 pictures so you can see.  And yes, my paper went in feeder tray a little crooked and I didn't fix a beter one for this post. I'm not worried about that.

 

1. From Feeder Tray Scan

Feedertrayscan.png

 

2.  From Flat Bed Scan

Flatbedscan.png

 

3. Printed.

PrintedDoc-Clear.png

 

Copying the printed document either in the feeder tray or the flatbed results in the same faded ine as the scans.

 

 

I thought about factory resetting, if possible, but doubt that will help as it is probably something more easily fixable.

 

Thank you in advance for your help!   I look forward to trying to get this working again as I need this machine for my work.


Thanks for sharing the information.

 

0 Kudos