cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
bwillsABB New Member
New Member

Unable to scan to email

Product Name: WorkCentre 7525/7530/7535/7545/7556
Operating System: Windows 7 x64

I apologize in advance for the result of my copying and pasting from a word document.  I’m not able to fully revise to match my original information. 

ISSUE IN NEED OF RESOLUTION 08/12/19 = I am unable to scan to email.

Preview:  I received an email security alert from Google stating that “Someone just used your password to try to sign in to your account from a non-Google app.  Google blocked them, but you should check what happened”. 

STEPS TAKEN PRIOR TO SUBMITTING A POST WITHIN THE FORUM: SOLICITING HELP WITHIN FORUM: 

Action Taken:  I changed my email password.  RESULT:  DID NOT RESOLVE THE ISSUE.

Note:  In the past, my email password was changed whilst on vacation.  Upon return; I noticed that I was unable to scan->email on the Xerox.  Troubleshooting led me to realize that my email is also the same for the Xerox.  Logged into URL and updated my changed password thus solving the problem of not being able to scan->email.

PROBLEM TODAY:  I followed the exact steps as before to update/change my password, PROPERTIES->PROTOCOLS->SMTP (E-MAIL) ->SMTP AUTHENTICATION, which was effective for many months until today.  I’ve listed a few things I’ve checked/updated to solve the above stated problem.

ADDITIONAL ACTION TAKEN:  Registered with ‘Xerox Account Management.”  LOGIN->MYSUPPORT->FIND YOUR EQUIPMENT, ‘Serial Number,’ Customer Number,’ ‘Recent Invoice Number,’ ‘Order Number.’->MANAGE MY DEVICES->OPEN-> RESULT:  NA TO ISSUE.

ADDITIONAL ACTION TAKEN:  Called 888.339.7887.  RESULT:  Xerox Customer Service would not assist due to our company recently purchased out of lease Xerox.

ADDITIONAL ACTION TAKEN:  LOGIN->VISIT THE XEROX SUPPORT COMMUNITY->SUPPORT FORUMS->COPYING, FAXING, SCANNING-> (RESEARCHED THE 9212 POSTS WITH KEY WORDS SUCH AS:

Key words searched:  WC 7545 Unable to send test email. = 0 Results

Key words searched:  WC7545 Unable to send test email. = 0 Results

Key words searched:  WC7545 E-mail Failure.  = Results: Didn’t find what I was looking for.

Key words searched:  WC7545 E-mail failure unable to connect to remote server. = 0 results

Key words searched:  WC7545 = Results: Didn’t find what I was looking for.

…..Which lead me to check information gleaned from the above mentioned previously submitted posts with the support forums.  See below:

PROPERTIES->GENERAL SETUP->CONFIGURATION REPORT

Note:  I printed the current Configuration Page and compared it to the last/correct/working Configuration Page within my files.  I did not find anything different between the two.

 

PROPERTIES->CONFIGURATION OVERVIEW-> 1.  BEFORE YOU BEGIN-> A.  Printed and reviewed the configuration checklist to help identify what information is needed to configure the device.

  1. Connectivity
  2. Smart solutions: “Fully Configured & Communicating with Xerox.” Note: I selected ‘Settings’ and noticed that the HTTP Proxy Server is ‘Not Configured.’  Selected ‘Configure.’ Here I noticed that all were listed but not configured to be manipulated; can’t toggle between the choices of:  IPv4 Address, IPv6 Address, & Host Name.  My only option was to select, “Default All.”  I selected ‘Default.’  I received the following message, “10.1.1.50 SAYS ALL VALUES FOR THIS PROTOCOL WILL BE RESET TO FACTORY DEFAULT VALUES.  NOTHING CHANGED EXCEPT THE ABILITY TO SELECT BETWEEN THE THREE IS AVAILABLE NOW.”

 

PROPERTIES->CONFIGURATION OVERVIEW->PROTOCOLS->SMTP (E-MAIL) ->TEST CONFIGURATION: TO ADDRESS:

*Entered correct email address. 

*Selected ‘Send E-mail.’

*E-mail failure, “Unable to connect to remote server.”

 

  1. Print Protocols. NOT CONFIGURED.

            *Selected ‘Settings.”

                        ~General Settings = Configured

                        ~AppleTalk = Disabled

                        ~NewWare=Disabled

                        ~IP (Internet Protocol) = Configured

                        ~Microsoft Networking = Configured

                        ~LPR/LPD = Default

                        ~Raw Tcp/IP Printing = Default

                        ~HTTP = Default

                        ~WSD (Web Services on Device) = Default

Question:  What if any changes need to be made?

  1. SERVICES->
  2. EMAIL:  ‘Configured.’-> ‘Settings.’

            *Selected ‘Settings.”

                        ~SMTP.  ‘Required; Configured.’ Selected, ‘Edit.’ 

                                    > Server:  ‘Specify SMTP Server manually’ selected.

                                    > Host Name: Port, ‘smtp.gmail.com:465’ selected.

                                    > Multifunction Device E-Mail Address ‘bwills@pawsenergyservices.com’ selected.

Question:   Should I leave as is or select ‘Default All.’?

  1. Workflow Scanning: ‘Default.’ -> “Settings.’

*Selected ‘Settings.”

            ~File Repository Setup.  ‘Configured.’

            ~General Settings.’ Not Configured.’  Selected ‘Edit.’ 

  1. Settings: Confirmation Sheet: Errors Only
  2. Distribution Templates: NA to issue.
  3. Template Distribution Repositories: ‘Prompt at User Interface.’
  4. Job Lob: Optional Information: ‘User Name’ & ‘Domain’ selected.

Question:   What if any changes need to be made?

  1. Server Fax: NA to issue.
  2. Internet Fax: NA to issue.
  3. CLONING-> NA to issue.

 

PROPERTIES->CONFIGURATION OVERVIEW->PROTOCOLS->SMTP (E-MAIL) ->TEST CONFIGURATION: TO ADDRESS:

*Entered correct email address. 

*Selected ‘Send E-mail.’

*E-mail failure, “Unable to connect to remote server.”

 

 

PROPERTIES->CONNECTIVITY->SMTP (E-MAIL) = Same as above.  Nothing new to notate. PROPERTIES->SERVICES->E-MAIL->SETUP

  1. REQUIRED SETTINGS
  2. SMTP
  3. From Field
  4. GENERAL: NA to issue.
  5. ADDRESS BOOK: NA to issue.
  6. DEFAULTS: NA to issue.
  7. COMPRESSION: NA to issue.
  8. SECURITY: NA to issue.

Question:   What if any changes need to be made?

 

PROPERTIES->GENERAL SETUP->CONFIGURATION REPORT->SCAN TO MAILBOX->=Copied and pasted information and compared to previously copied and pasted information file prior to this issue.  No differences found.

  1. 1. ENABLEMENT:
  2. Scan to Mailbox:  Enabled.  Checked
  3. Print from Mailbox: Enabled.  Checked
  4. WebUI Presentation Default: On Scan tab, view Mailboxes by default.  Checked

Question:  Select ‘Undo’ or leave alone?

 

 

 

 

 

 

0 Kudos
2 Replies
Highlighted
fabiog New Member
New Member

Re: Unable to scan to email

Hi

In respose to this problem " I received an email security alert from Google stating that “Someone just used your password to try to sign in to your account from a non-Google app.  Google blocked them, but you should check what happened”."

gmail seems to be blocking your printer:

https://support.google.com/accounts/answer/6010255?hl=en you need to allow the printer to access gmail.

0 Kudos
JRWeise New Member
New Member

Re: Unable to scan to email

Another thing is that you need to go to https://myaccount.google.com/security?hl=en and then turn on "Less secure app access".
0 Kudos