cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Barkster New Member
New Member

Workcentre 7425 scanning fails after a few days

I have had this 7425 for at least 5 years and network scanning (SMB) has always worked fine.

 

These last few months, however, it fails to work after a few days of working, just beeps and gives me the code 027-529

 

If I restart my PC, it will work again for a few days, before stopping again. I have tried to monitor when and why it stops but to no avail. I am on Windows 7 Professional SP1 64-bit. If I restart the Xerox it still fails to work.

 

I have changed my router (twice) and this hasn't helped it seems.

 

My Xerox dealer has been through all the settings with me, created new File Repositories etc and we have even set up scanning via FTP, which also works fine for a few days and then stops too.

 

The only thing which has really changed in the last few months is that I got another PC (Windows 8) and upgraded to MS Office 360 and had difficulty with file sharing and the new Excel crashing and (as I have got an MS Answer Desk contract) they logged onto my machine and fudged around with sharing settings and trust certificates etc - not sure what they really did to be fair, but perhaps they screwed with something which is affecting my scanning ?

 

I have just found something on the internet about SMB and SAMBA not working and to change a few settings in Local Security Policies, but this has not helped either.

 

I am now out of ideas really, other than buying a new scanner which seems ridiculous !

Tags (1)
0 Kudos
13 Replies
Kimzi Valued Advisor
Valued Advisor

Re: Workcentre 7425 scanning fails after a few days

Hi you!

 

Fault Code 027-529: Unable to Connect to Server Using SMB Protocol

 

Do you have a win xp/win 7 computer to try with?

Just so that we are clear that it's the win8 machine before troubleshooting.

try also advanced sharing.

 

Best Regards

Kimzi


--------------------------------------------
Please remember to select "Accept as Solution" for posts that helped you solve the issue.

0 Kudos
Barkster New Member
New Member

Re: Workcentre 7425 scanning fails after a few days

Hi Kimzi

 

It's my Win 7 machine I have the issue with, although I have tried to set up SMB scanning on my other machine (Win 8) without much success.

 

I have done all the sharing/Advanced Sharing options there are about 100 times !

 

Could it have anything to do with Homegroups ?

 

Regards

Stephen

0 Kudos
Barkster New Member
New Member

Re: Workcentre 7425 scanning fails after a few days

 

My destination folder is E:\Temp, my machine name is MBS6, I have created a separate user on my PC called "xerox"

 

These are the sharing settings for the Temp folder.

 

2014-07-15_13-10-43.png

 

These are my settings for the File Repository

2014-07-15_13-13-54.png

 

Let me know if you want any other information.

 

I have been through the Xerox setup instructions methodically so many times.

 

But it works fine if I restart my PC, and will continue to do so for several days, and then will just stop working for no apparent reason.

 

I have also tried disabling my firewall but this makes no difference.

 

What can it be that suddenly stops it from working after a few days ?

0 Kudos
Kimzi Valued Advisor
Valued Advisor

Re: Workcentre 7425 scanning fails after a few days

Hi again!

 

Okey, then we know it's not a OS-specific problem at least.

It could be a homegroup issue, yes, I suggest you try to access the shared folder from another computer, does that work?

Also you could go to the Control Panel -> Network and Sharing Center -> Change advanced sharing settings.

Try changing the settings to "Use user accounts and passwords to connect to other computers" or "Turn off password protected sharing" and see if that helps.

 

 

UPDATE:

I cannot see the pictures yet, will have a look through em as soon as they are uploaded.

As you explain it, it does actually sound like a pc specific problem though, but as you said before this happens on both computers?

 

 

Best Regards

Kimzi


--------------------------------------------
Please remember to select "Accept as Solution" for posts that helped you solve the issue.

0 Kudos
Barkster New Member
New Member

Re: Workcentre 7425 scanning fails after a few days

Hi again Kimzi

 

I could indeed access the E:\Temp folder on my PC from my wife's PC (the Win 8 one)by typing in \\MBS6\Temp on her PC.

 

I changed the setting in Advanced Sharing Settings to "Use user accounts and passwords to connect to other computers" (after which it wanted my to logoff and back on again) but this made no difference.

 

I already had "Turn off password protected sharing" ticked.

 

I cannot say the same thing happened with the Win8 PC, rather that I failed to ever get it working in the first place, although I may have made a half-hearted attempt at setting it up because I was either annoyed by that stage or the settings were just getting too confusing introducing another PC and IP address into the equation !

0 Kudos
Kimzi Valued Advisor
Valued Advisor

Re: Workcentre 7425 scanning fails after a few days

Hmm....

 

If "Use user accounts and passwords to connect to other computers" does not make a difference, I suggest you change it back.

I do believe the settings on the printer is correct, and that it has to do with either the router or the computer itself.

 

I have a feeling that it could have something to do with the SMB version being used, when this happens, the printer cannot reach the win 7 computer, but can the win 8 computer access the folder even in that state or do you need to reboot for that too?

Also, do you use a thrid party anti virus?

 

 

Best Regards

Kimzi


--------------------------------------------
Please remember to select "Accept as Solution" for posts that helped you solve the issue.

0 Kudos
Barkster New Member
New Member

Re: Workcentre 7425 scanning fails after a few days

Hi Kimzi.

 

Yes, all very weird.

 

I could access the Temp folder from the Win 8 machine even while the scanning isn't working.

 

I just tried leaving the Homegroup on my PC to see if it changed anything, but no joy.

 

I use ESET Smart Security 7, and I have talked to them previously and disabled the firewall but it did not make any difference.

 

There was something funny with Homegroups a while back, that you could not connect if the date/time on the PC's were out of sync, which they were and when I altered them then all PC's could join the homegroup. Is there somewhere on the Xerox I can check or alter the date and time ?

 

Thanks

Stephen

 

0 Kudos
Kimzi Valued Advisor
Valued Advisor

Re: Workcentre 7425 scanning fails after a few days

Hi again!

 

You've really tried a lot, which is great :)

Have a look HERE.

 

Though this does seem to be a different issue, I'm not really sure what the problem could be.
I do suggest you have a read through THIS and THIS.

 

Hopefully that might help as I still think it could have something to do with the smb version.

Also one last question, do you have any file named SRTSP.sys or SRTSP64.sys on your Win 7 machine?

 

Best Regards

Kimzi


--------------------------------------------
Please remember to select "Accept as Solution" for posts that helped you solve the issue.

0 Kudos
Barkster New Member
New Member

Re: Workcentre 7425 scanning fails after a few days

Hi Kimzi

 

The date/time is fine.

 

I had already done the first of your links, and the second looks downright scary (and didn't mention anything about Windows 7) !

 

I don't seem to have either of those files on my PC

 

Is there any mileage in doing a firmware update for the Xerox ? I'm not sure I have ever done one, unless it does them itself somehow.

 

Are you able to connect to my PC and poke about ? I am happy for you to do that if you can.

 

Regards

Stephen

 

 

0 Kudos