cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Highlighted
New Member
New Member

Centreware Privacy Password SNMP v3

Product Name: CentreWare Web
Operating System: Windows Server 2016

I am trying to connect our new printers (Altalink C8030 in this case) to our new CentreWare server (running 6.0.7).

I can get them to connect via SNMP v2 but I would rather use SNMP v3.

I have set the Authentication and Privacy passwords on the printer to simple passwords for ease of testing.  When I configure them (by copy and pasting to make sure they match) in CentreWare and hit save I get the error "The Privacy Password does not match the specified User Name."

I know the passwords match as I copy and pasted from a txt file into both the configuration page on the printer and CentreWare. 

Does anyone have any advice on tips or tricks to get this to work?

Thanks.

0 Kudos
3 Replies
Highlighted
Valued Advisor
Valued Advisor

Re: Centreware Privacy Password SNMP v3

Are you using Chrome?

I don't use CWW at all, but Xerox software and firmware does not play well with Chrome for tick boxes or passwords

Please be sure to select "Accept Solution" and or select the thumbs up icon to enter Kudos for posts that resolve your issues. Your feedback counts!

Joe Arseneau
0 Kudos
Highlighted
New Member
New Member

Re: Centreware Privacy Password SNMP v3

I have just gone through all of the browsers on my machine: Chrome, Firefox, Edge, and Internet Explorer.

None have worked.

I am noticing there is a field "Context Name" but I do not see this field explained in the documentation or in the device GUI, is this important?

I'm also trying to get this working on my  Versalink printers too but I get a different error.  Seems like this software isn't a very good product (or the printer firmware isn't that great, which I know is true).

0 Kudos
Highlighted
New Member
New Member

Re: Centreware Privacy Password SNMP v3

I just checked the SNMP v3 settings on my Altalink and Versalink units with a third party tool, everything is fine.  Seems like Centreware isn't set up to use it correctly :-(

0 Kudos