cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Highlighted
New Member
New Member

6400 and Autonet functions are not available

Device: WorkCentre 6400X

 

We get the following error on the panel:

Status Code 016.508.00

Autonet IP addressing error. User intervention is required to Power Off/On the machine. Print and other machine services are unaffected if other network protocols are used.

 

Things I have done:

Upgraded to the latest Machine Software Version: 061.070.100.24201

Disable IPv6

Powered down the device a billion times

 

Any help would be great.


Thanks!

 

 

Tags (3)
0 Kudos
5 Replies
Highlighted
Valued Advisor
Valued Advisor

Re: 6400 and Autonet functions are not available

Do you actually want Autonet? Typically that is used when using a crossover cable and there is no DHCP server.

For any real network you would use DHCP and the router would assign an IP

DHCP

But more importantly, it should be set to Static so there is no chance of getting a different IP address every reboot, which would break communication to your PC in the driver under normal circumstaces.

Static

 

Please be sure to select "Accept Solution" and or select the thumbs up icon to enter Kudos for posts that resolve your issues. Your feedback counts!

Joe Arseneau
0 Kudos
Highlighted
New Member
New Member

Re: 6400 and Autonet functions are not available

Thanks Joe, no, we don't need Autonet.

Yes, the device is configured for a static IP.  We don't reserve IPs for printers on our DHCP server (just out of habit I guess...).   

The device has been running fine for 2 years until this message showed up a couple weeks ago.

 

Additional background informaiton:

Windows domain with 2008 print server.  Have some Macs that are IP printing to it.   

 

I don't believe this message is causing any problems except everytime some goes wrong, the users blame it on this error.  

 

Anything else I can check?

 

Thanks

Rice

0 Kudos
Highlighted
Valued Advisor
Valued Advisor

Re: 6400 and Autonet functions are not available

Disable IPv6 if not used by going to Properties/Connectivity/Protocols/IP/IPv6.

Apply will reboot the device.

Please be sure to select "Accept Solution" and or select the thumbs up icon to enter Kudos for posts that resolve your issues. Your feedback counts!

Joe Arseneau
0 Kudos
Highlighted
New Member
New Member

Re: 6400 and Autonet functions are not available

Yes, unfortanately, I have already disabled IPv6 last week but the error still appears.

 

Thanks

Rice

 

Capture.JPG

0 Kudos
Highlighted
Valued Advisor
Valued Advisor

Re: 6400 and Autonet functions are not available

My last suggestion would be to do a Software/Network reset

Machine Status/Tools/Troubleshooting/Resets

 

Let it reset both and see if it clears the error*. If it does not I'm not sure what is happening. I would suggest at that point calling for support so you can interact with a person who has access to the device and may know more than myself.

 

I apologise for not reading what you clearly already typed about the IPv6 being disabled. :-(

 

 

 

*Does not cause data loss

Please be sure to select "Accept Solution" and or select the thumbs up icon to enter Kudos for posts that resolve your issues. Your feedback counts!

Joe Arseneau