cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Highlighted
MikeJep New Member
New Member

Phaser 4600 stuck in initializing loop

Jump to solution

Hi - our 4600 goes from 'intializing' to 'warm up', it makes a few noises then reboots back to 'initializing' again.  When I take the network cable out this resolves the issue, but obviously we can't print then as it needs to be a network printer.

 

I have reset the network settings to default and also disabled SLP but it is still continuing with the cyle issue.

 

Any ideas?  Thanks in advance.  Mike

0 Kudos
6 Replies
Kimzi Valued Advisor
Valued Advisor

Re: Phaser 4600 stuck in initializing loop

Jump to solution

Hi, Mike!

 

As the printer works fine without the network cable connected I can only assume that there is a network and/or printer spool issue.

I would try clearing the print queue from all jobs, that includes all the clients if not connected to a server.

A defect/broken print job can result in this behaviour.

 

 

Best Regards

Kimzi


--------------------------------------------
Please remember to select "Accept as Solution" for posts that helped you solve the issue.

0 Kudos
MikeJep New Member
New Member

Re: Phaser 4600 stuck in initializing loop

Jump to solution

Thanks Kimzi - sorry, I have already cleared out the network queue to no avail. There are no jobs outstanding on the PCs either.  Cheers Mike

0 Kudos
Kimzi Valued Advisor
Valued Advisor

Re: Phaser 4600 stuck in initializing loop

Jump to solution

Hi again, Mike!

 

What if you bypass everything, and just plug a computer directly to the printer with an ethernet cable, does the problem still occur?

Nothing in between.

 

Best Regards

Kimzi


--------------------------------------------
Please remember to select "Accept as Solution" for posts that helped you solve the issue.

0 Kudos
MikeJep New Member
New Member

Re: Phaser 4600 stuck in initializing loop

Jump to solution

Hi and thanks for replying.

 

I have plugged the Printer directly into my laptop and it boots fine 'ready to print'.  Obviously it wont print because its not a crossover cable (which I dont have).  I have plugged the printer into another network switch and as soon as I do that it reboots/cycles again,

0 Kudos
MikeJep New Member
New Member

Re: Phaser 4600 stuck in initializing loop

Jump to solution

I have found the issue!  It is a fault with the Xerox software that is installed on the PC. Somehow the bi-directional communications are faulting (with the printer being served by our SBS machine to all the PC clients). It was causing the printer to reboot when the software was trying to re-establish communications with it.

I have removed the SBS served drivers from the PC and just reinstalled with a TCP network printer driver.  Works fine now. Happy days :)     

Kimzi Valued Advisor
Valued Advisor

Re: Phaser 4600 stuck in initializing loop

Jump to solution

Hi again, MikeJep!

 

Glad to hear you got it working :)

 

Best Regards

Kimzi

0 Kudos