cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
1 Reply
CathyO-Xerox
Community Manager
Community Manager

Re: Αδυναμία εκτύπωσης

Hello there,

Unfortunately this Forum only Supports English. For assistance in your area, please our World Wide Contact List.

Thanks,
CathyO-Xerox
Community Manager

Be sure to click Kudos for those who have helped you.
Select Accept as Solution for posts that have helped to solve your issue(s)!

Αδυναμία εκτύπωσης

Product Name: Phaser 3260
Operating System: Windows 10 x64

Καλησπέρα,

Έχω έναν εκτυπωτή Phaser 3260, τον οποίο χρησιμοποιώ εδώ και αρκετά χρόνια μέσω WiFi στο σπίτι. Οι υπολογιστές είναι απευθείας συνδεδεμένοι στο modem και όχι μέσω του WiFi. Τελευταία εγκατέστησα στο δίκτυο του σπιτιού το TP-Link Deco E4 για να έχω πλήρη κάλυψη σε όλο το σπίτι, χωρίς όμως να απενεργοποιήσω το WiFi του modem και φυσικά χωρίς να αλλάξω τον τρόπο σύνδεσεις των υπολογιστών. Παρόλα αυτά, ενώ δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα με τη σύνδεση στο internet, ξαφνικά άρχισε να μην μπορεί να εκτυπώσει σελίδες ο εκτυπωτής (σημειωτέον ότι δεν μπορώ να θυμηθώ αν η τελευταία εκτύπωση που έκανα ήταν λίγο πριν ή λίγο μετά την εγκατάσταση του νέου συστήματος).

Πιστεύοντας ότι ευθύνεται η τελευταία αλλαγή που έκανα (Deco), πραγματοποίησα από την αρχή εγκατάσταση του εκτυπωτή μέσω WiFi με το πρόγραμμα της Xerox (Easy WiFi installation) και προσπάθησα αρχικά να εγκαταστήσω τον εκτυπωτή μέσω του νέου, κοινού δικτύου που έχω στο σπίτι (σημειωτέον ότι όλες οι συσκευές που έχω συνδέσει σε αυτό λειτουργούν απρόσκοπτα). Προς μεγάλη μου εντύπωση, όμως, μου έβγαλε μήνυμα ότι "ο εκτυπωτής έχει συνδεθεί, αλλά δεν μπορεί να επικοινωνήσει με τον υπολογιστή", δίνοντάς μου μάλιστα και τις ρυθμίσεις του εκτυπωτή προκειμένου να της ελέγξω σε σχέση με αυτές του δικτύου.

Αντ'αυτού δοκίμασα και πάλι να εγκαταστήσω τον εκτυπωτή στο δίκτυο WiFi του modem (2.4GHz), όπως ήταν και τόσο καιρό και λειτουργούσε χωρίς πρόβλημα. Η εγκατάσταση ολοκληρώθηκε, βγάζοντας και το ανάλογο μήνυμα. Παρόλα αυτά εξακολουθεί να μην μπορεί να εκτυπώσει καμία σελίδα ο εκτυπωτής! Ούτε καν την test page που του στέλνω από τον υπολογιστή, ενώ το status printing που ζήτησα να γίνει από τον εκτυπωτή απευθείας τυπώθηκε κανονικά.

Επίσης, προσπαθώντας να τυπώσω από Word ή Excel, ενώ ο εκτυπωτής φαίνεται στα printing preferences εξακολουθεί να μην τυπώνει τίποτα, μέχρι που βγάζει error στα printing queue.

Μπορεί κάποιος να βοηθήσει?

Ευχαριστώ πολύ,

Βασίλης

0 Kudos