cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Highlighted
New Member
New Member

Settings on server print queue not propagating down to users PCs

I'm changing settings on a print queue on the server, on both the Preferences area and the Printing Defaults area.

I'm using the UNIV_5.585.13.0_PS_x64 driver.

The settings propagate down to the Windows 7 PCs, but not the Windows 10 PC's. The PC's have the latest 1709 update installed.

I've tried recreating the queue and creating a new port. But whenever I load the queue on a users PC, it comes up with the default settings that are there when you first create the print queue, not the settings that its been changed to on the server.

 


Work around:
-On queue on server, open Printing Preferences, bottom left drop down the 'Saved Settings' bar, and click 'Save As'
-Type a name and click OK.
-Now drope down the ame bar and click 'Share'.
-Click on the setting you saved and click 'Share Saved Settings.
-OK out of the queue.
-Go back to the users PC, remove and readd the q. Open Printing Prefs, drop down the same bar and select the settings you saved.

 

0 Kudos
1 Reply
Highlighted
Valued Advisor
Valued Advisor

Re: Settings on server print queue not propagating down to users PCs

This is a known issue that just keeps coming back due to MS changes, until they fix it again your choice is to do a local install or switch to a Native print driver. There are multiple issues being tracked in 1709, and most occur only when the driver is server installed, though a Microsoft Edge crash will happen on local installs as well.

 

Here

Here

Here

Please be sure to select "Accept Solution" and or select the thumbs up icon to enter Kudos for posts that resolve your issues. Your feedback counts!

Joe Arseneau
0 Kudos