cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
silver
New Member
New Member

vertical, black stripe when printing

Product Name: WorkCentre 6515
Operating System: Windows 11

Hello Xerox,


I bought a new Xerox WorkCentre 6515 a little more than a year ago. (09.12.2020)

Since the last few jobs, all pages are marked with a black, vertical stripe. This line spans the whole page and appears with each print job, whether it is a "copy" job or a "print" job from PDF e.g.
I attatched an example page for reference.

Unfortunately, no option in the support menu seems to solve the issue. I already tried "Reinigung Entwicklungs-/Übertragungswalze" (probably "clean transfer belt" in English) three times, to no use.

I have no idea how to fix this issue. Hovever, I noticed something:
The transfer belt dons the exact same stripe that appears on all the pages.

Hope you can help me - best regards

IMG_1533.jpgIMG_1532.jpg

Tags (1)
0 Kudos
3 Replies
CathyO-Xerox
Community Manager
Community Manager

Re: vertical, black stripe when printing

Hello silver,

It looks like you need to replace the drum unit.

Thanks,
CathyO-Xerox
Community Manager

Be sure to click Kudos for those who have helped you.
Select Accept as Solution for posts that have helped to solve your issue(s)!
silver
New Member
New Member

Re: vertical, black stripe when printing

Hello CathyO-Xerox,

one question beforehand:
Does the printer not suggest to replace the drum unit?
I didn't receive a message, the printer shows no error message.

Thanks - silver
0 Kudos
silver
New Member
New Member

Re: vertical, black stripe when printing

Hi Xerox Community,

I'm here with an update to my problem:

After a while the stipes were not so prominent anymore, so I left the device as it was.

A short while later it took a turn for the worse. The stripes are now so strong that I practically can`t use the device for my business communications for now.

I considered simply buying a drum unit as suggested by CathyO-Xerox, but first I wanted to determine if there was any other possible cause for my issue.

So I took it upon myself to disassemble some relevant parts. What I noticed at first glance was, that the transfer belt held the same, black stripes as all the printed documents. When I disassembled the "lip" that is supposed to remove the leftover toner, there was even a heap of toner particles.

Is the most probable cause for my issue still the drum unit? Or is something else more likely.

Best regards - silver

IMG_1655.jpgIMG_1656.jpg

Xerox Scan_03052022103920.jpg

 

0 Kudos